Μπαλτογιάννης Νικόλαος

Παιδοχειρουργός

Μέλος

Βιογραφικό

Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολώνια Ιταλίας το 1983. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Παίδων στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» την οποία ολοκλήρωσε το έτος 2001. Ο ιατρός είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπότροφος του Α. Σ. Ωνάσειου Κοινωφελούς Ιδρύματος. Ως υπότροφος μετεκπαιδεύτηκε στην αλλοδαπή, στην Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Federico II» της Νεάπολης Ιταλίας, με αντικείμενο τις ενδοσκοπικές διουρηθρικές επεμβάσεις στα παιδιά.

Εργάστηκε σε κλινικές του ιδιωτικού τομέα έως το 2006. Στην συνέχεια κατέλαβε θέση επιμελητή στο ΕΣΥ στην Β΄ Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», από την οποία αποχώρησε με το βαθμό του Επιμελητή Α΄ για να αναλάβει θέση διευθυντή στο Παιδιατρικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά στο κλινικό του έργο ο ιατρός, κατά το παραπάνω 15ετές χρονικό διάστημα, έχει πραγματοποιήσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων σε όλο το φάσμα της παιδοχειρουργικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις νεογνικές, ογκολογικές, συγγενείς ανωμαλίες του γαστρεντερικού – ουροποιογεννητικού συστήματος (συγγενές μεγάκολο, ατρησία πρωκτού, υποσπαδία, κ.α.) και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Είναι ενεργό μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών International Pediatric Endosurgery Group, European Society of Paediatric Endoscopic Surgeons και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων. Κατέχει πιστοποίηση των Colorectal Laparoscopic Surgical Skills από το European Surgical Institute της Γερμανίας, έλαβε πρόσφατα μέρος στο Advanced Course in Pediatric VideoSurgery στην Γαλλία, στο Minimally Invasive Pediatric Course – “Laparoscopic and retroperitoneoscopic surgery in urology” στην Ιταλία, στο Advanced Pediatric Life Support στην Ελλάδα και στο International Workshop Hypospadias Surgery στην Αυστρία.

Έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων και μονογραφιών, Διετέλεσε εισηγητής και πρόεδρος σε ελληνικά συνέδρια και συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε πολλά συνέδρια της χειρουργικής παίδων. Είναι κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διδάσκει μαθήματα παιδοχειρουργικής σε φοιτητές του 6ου έτους Ιατρικής Σχολής Αθηνών και σε νοσηλευτές παιδιατρικής εξειδίκευσης.